Gyors bejgli kelesztés nélkül

Gyors bejgli kelesztés nélkül

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához: (6 rúdhoz)

  • 4 dl tejföl
  • 25 dkg sertészsír
  • 5 tojás (1 db a kenéshez)
  • 6 ek cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 10 dkg élesztő
  • 120 dkg liszt

a máktöltelékhez: (3 rúdhoz)

  • 60 dkg darált mák
  • 30 dkg cukor
  • 2,5 dl víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 1 kávéskanál fahéj

a diótöltelékhez: (3 rúdhoz)

  • 60 dkg dió
  • 30 dkg cukor
  • 2,5 dl víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés:

A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, majd hozzáadom a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is, és összekeverem.

A vizet megforralom a cukorral és mazsolával, ha a cukor felolvadt hozzáadom a mákos, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverem és megvárom, amíg kihűl.

A tésztához a tejfölt, a zsírt, a tojást a cukorral és a sóval összekavarom, belemorzsolom az élesztőt és összegyúrom a liszttel. Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítek, amit 6 részre osztok.

Kinyújtom a cipókat és hármat megtöltök mákkal, hármat dióval. Az oldalán a széleit ráhajtom, feltekerem, tepsibe helyezem, megkenem tojással, az oldalát és a tetejét megszurkálom villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

Megvártam amíg kihűl, utána szeleteltem.

A receptet Ligeti Károly küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk