Gyors almás

Gyors almás

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1 evőkanál szódabikarbóna (csapott)
  • 50 dkg alma (reszelt)
  • 10 dkg lekvár vagy dzsem
  • csipet só
  • fehér csokoládé (elhagyható)

Elkészítés:

A tojást, a lisztet, a porcukrot, a napraforgó olajat és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a lereszelt almát (előtte a levét kinyomkodjuk) és elkeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba)

Amikor kihűlt, a tetejét lekvárral lekenjük.

Ízlés szerint olvasztott fehér csokit is csepegtethetünk rá.

Neked ajánljuk