Gyors almás máktorta

Gyors almás máktorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 12 szelethez:
  • 2 alma
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg darált mák
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl tejföl
  • a szóráshoz:pPorcukor
  • 2 alma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg darált mák
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl tejföl
  • a szóráshoz:pPorcukor

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk-kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát.

A tojást elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mákot, az olajat, a tejfölt, végül az almát. A formába öntjük, és a sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is.

Tipp: kínálhatunk mellé lekvárt, vagy vaníliasodót is, esetleg friss gyümölcsöt.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti