Gyors almás

Gyors almás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1 evőkanál szódabikarbóna (csapott)
  • 50 dkg alma (reszelt)
  • 10 dkg lekvár vagy dzsem
  • csipet só
  • fehér csokoládé (elhagyható)
  • 4 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 30 dkg porcukor
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 50 dkg alma
  • 10 dkg lekvár vagy dzsem
  • csipet
  • fehér csokoládé

Elkészítés:

A tojást, a lisztet, a porcukrot, a napraforgó olajat és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát és a lereszelt almát (előtte a levét kinyomkodjuk) és elkeverjük.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba)

Amikor kihűlt, a tetejét lekvárral lekenjük.

Ízlés szerint olvasztott fehér csokit is csepegtethetünk rá.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!