Gyömbéres darált hús ropogós

Gyömbéres darált hús ropogós

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 500 g darált sertéshús
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 szál újhagyma zöldjével,
  • 1 teáskanál őrölt koriander vagy korianderzöld szósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál halszósz (elmaradhat)
  • 1 evőkanál lime lé vagy citromlé
  • 3-4 cm friss gyömbér
  • bors
  • 1-2 evőkanál édes chili szósz (vagy ketchup)
  • 1/2 friss chili paprika, olaj,
  • 1/2 db kígyó uborka

Az öntethez:

  • 1 dl rizsecet
  • 1-2 evőkanál nádcukor
  • reszelt friss gyömbér
  • sárgarépa
  • 1 csomag saláta mix

Elkészítés:

Nagyobb, vékonyfalú serpenyőben felforrósítjuk az olajat és hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, aprított fokhagymát, reszelt gyömbért, fűszereket. Kis ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és közepes lángon tovább pirítjuk.

A halszószt és a lime lét hozzáadjuk, ízesítjük a chili szószszal vagy ketchuppal, fedő alatt puhára pároljuk.

Elkészítjük az öntetet, tálalás előtt beleforgatjuk a saláta mixet, vékonyra szeletelt sárgarépát.

Párolt rizskörettel tálaljuk és díszítjük az uborka szeletekkel.

A receptet dr. Gondek Károlyné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk