Gyömbéres almás falatok

Gyömbéres almás falatok
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 db-hoz:
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg barnacukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 30 dkg almapüré
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg aszalt alma
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 kávéskanál gyömbérpor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg barnacukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 30 dkg almapüré
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg aszalt alma
  • 10 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 kávéskanál gyömbérpor

Elkészítés:

Habosra keverjük a vajat cukorral, barnacukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a csipetnyi sót.

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, sütőporral, gyömbérrel és a darált dióval.

A tojásos részhez keverjük az apróra összevágott aszalt almát, és az almapürét, majd az összekevert lisztet. Sütőpapírral fedett tepsire kanállal 50 db kis halmot rakunk a masszából.

180 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 percen át sütjük.

A sütőből kivéve kicsúsztatjuk, majd pihentetjük.