Gundel palacsinta

Gundel palacsinta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • ¾ dl olaj (+ a sütéshez)
  • *

a töltelékhez és az öntethez:

  • 250 g dió
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csipet fahéj
  • 400 g tejcsokoládé
  • 400 ml tejszín
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd pár percig pihentetjük.

A palacsintákat egyenként kisütjük. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából).

A diót megpirítjuk, utána az egyik felét finomra, a másik felét pedig durvára daráljuk. A tejszínt felforraljuk a cukorral, ezután levesszük a tűzről, hozzáadunk 1 csipet fahéjat, belekeverjük a diót és a rumot. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadhatunk kevés tejet vagy tejszínt is.

A palacsintatésztákat megtöltjük a diós töltelékkel, feltekerjük vagy háromszög alakúra hajtjuk, tálalásnál bőségesen leöntjük csokiöntettel.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk