Gundel palacsinta diétásan

Gundel palacsinta diétásan

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 5,5 dkg zabliszt
  • 2 dkg zabkorpa
  • tetszőleges édesítőszer
  • 1,5 dl tej
  • csipet só
  • citromhéj
  • egy kis szódabikarbóna
  • vanília-aroma

A töltelékhez:

  • 4 dkg darált dió
  • citromhéj
  • fahéj
  • narancshéj
  • édesítő
  • rumaroma
  • csipetnyi instant kávé

Az öntethez:

  • 8 g zsírszegény keserű kakaópor
  • rumaroma
  • csokoládé-aroma
  • édesítő

Elkészítés:

A darált diót teflonserpenyőben, szárazon megpirítom.

A tejet a tojásokkal habverővel összekeverem. Hozzáadom a zablisztet, a korpát, a szódabikarbónát, sót, és csomómentesre keverem. Annyi vizet adok hozzá, hogy sűrűbb palacsintatészta állagot kapjak. Hozzákeverem még a pár csepp vanília-aromát, fél citrom héját, és ízlés szerinti édesítőt. Legalább 2 órát állni hagyom.

Rögtön utána elkészítem a diótölteléket, mivel ennek is állnia kell egy darabig. A diót az ízesítéshez használt hozzávalókkal elkeverem, majd annyi vízzel leforrázom, hogy szottyos állaga legyen, mivel amíg áll, még jobban megszívja magát.

Körülbelül 2 óra elteltével neki is láthatunk a sütésnek. A palacsintatésztához annyi vizet keverek, hogy a pihentetés előtti állagát visszakapja. Teflonserpenyőben, olaj nélkül szépen ki lehet sütni, egyáltalán nem ragad le.

Miközben sülnek a palacsinták, még melegen lehet is tölteni őket a diókrémmel, vékonyan lekenem, és tetszés szerint összehajtogatom.

Az öntethez a kakaóport egy pici vízzel nagyjából elkeverek, és mikróban sűrű állagúra főzöm. 20-30 másodpercekre tegyük csak be, mert hajlamos hamar megégni. Édesítőt, rumaromát, csokoládé-aromát keverek hozzá.

A palacsintákat meglocsolom az öntettel, és tálalom.

Neked ajánljuk