Gundel palacsinta

Gundel palacsinta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • ¾
  • dl olaj (+ a sütéshez)
  • *
  • a töltelékhez és az öntethez:
  • 250 g dió
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csipet fahéj
  • 400 g tejcsokoládé
  • 400 ml tejszín
  • 2 evőkanál rum
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • ¾ dl olaj (+ a sütéshez)
  • *
  • 250 g dió
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csipet fahéj
  • 400 g tejcsokoládé
  • 400 ml tejszín
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd pár percig pihentetjük.

A palacsintákat egyenként kisütjük. Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából).

A diót megpirítjuk, utána az egyik felét finomra, a másik felét pedig durvára daráljuk. A tejszínt felforraljuk a cukorral, ezután levesszük a tűzről, hozzáadunk 1 csipet fahéjat, belekeverjük a diót és a rumot. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadhatunk kevés tejet vagy tejszínt is.

A palacsintatésztákat megtöltjük a diós töltelékkel, feltekerjük vagy háromszög alakúra hajtjuk, tálalásnál bőségesen leöntjük csokiöntettel.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti