Gulyásleves galuskával

Elkészítési idő
75 perc alatt elkészülő ételek
Elkészítés nehézsége
Egyszerű ételek
Árkategória
Közepesen költséges ételek
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús vagy sertéshús
- 1,5 kg burgonya
- vegyes leveszöldség
- 1 nagy vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- zsír vagy olaj
- só
- bors
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- pirospaprika
- babérlevél
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 2-3 leveskocka
A galuskához:
- 1 db tojás
- 4 evőkanál liszt (vagyis annyi liszt, amennyit a tojás felvesz)
Elkészítés:
Elkészítés: Olajon (vagy zsíron) a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával, 2 dl vízzel felöntöm, a kockákra vágott húst beleteszem, majd a többi hozzávalót is (a burgonya kivételével). Fedő alatt puhára főzöm, mint a pörköltet.
Felöntöm kellő mennyiségű vízzel, amikor forr, beleteszem a felkockázott burgonyát. Amikor megpuhult, a forró levesbe galuskát szaggatok.
Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.
KATEGÓRIÁK
- 75 perc alatt elkészülő ételek
- Magyaros receptek
- Egyszerű ételek
- Receptek ebédhez, vacsorához
- Társaság ételek
- Vasárnapi ebédhez ajánljuk
- Marhahúsos ételek
- Sertéshúsos ételek
- Krumplis ételek
- Közepesen költséges ételek
- Magyaros ételek
- Klasszikus ételek
- Házias ételek
- Előételek
- Levesek
- Főételek
- Egytálételek
Hasonló receptek
-
Tepsis csirkecomb vele sült krumplival
-
Roston csirkemell burgonya-répa rösztivel és tükörtojással
-
Kinder tejszelet torta
-
Zöldséges vajas tortácska
-
Baconos krumplisaláta zöldborsós karajjal
-
Sajtbundában sült pulykamell krumplisalátával
-
Medvehagyma krémleves snidlinges túrógombóccal
-
Csirkeszárnyas egytál
-
Sonkás-tojásos tészta
-
Sonkával-tojással göngyölt csirkemell