Gulyásleves csipetkével

Gulyásleves csipetkével

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhalábszár
  • 25 dkg sárgarépa és fehérrépa
  • 6 dkg zsír
  • 1 szelet zeller
  • 1 szelet karalábé
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerzöld
  • 2 tk. őrölt pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 tk. kömény
  • 1 kisebb babérlevél
  • 40 dkg krumpli kockázva
  • őrölt bors

A csipetkéhez:

  • 1 nagyobb tojás
  • liszt

Elkészítés:

A csipetkéhez gyúrjunk kemény tésztát a hozzávalókból, majd tegyük félre.

Dinszteljük meg a kuktában egy kevés olajon a finomra aprított hagymát, majd a hagymán a zúzott fokhagymát is. Szórjuk meg fűszerpaprikával, kockázzuk bele a husit, majd hintsük meg köménnyel az egészet.

Pirítsuk körbe a húst, és öntsük fel fél liter vízzel.

Sózzzuk, borsozzuk, rakjunk bele 1 babérlevelet.

Adjuk hozzá a behasított paradicsomot és -zöldpaprikát, az összekötözött petrezselyem- és zellerzöld csokrot, a zeller- és karalábé szeletet. Zárjuk le a kuktát és miután felforrt, főzzük 40 percig takarékon.

Közben csipegessük egy lisztezett tálcára a csipetkét.

Hűtsük le hirtelen a kuktát úgy, hogy rakjuk hideg vízzel teli mosogatóba. Rakjuk bele a felaprított zöldségeket (a sárgarépát és a fehérrépát), zárjuk megint le, és főzzük a forrástól számított 10. percig.

Ekkor vegyük ki a levesből a zöldségcsokrot és a zöldségeket.

Rakjuk bele a burgonyát, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk, borsozzuk, és NE zárjuk le.

Főzzük a forrástól számított 15. percig takarékon, így a krumpli szépen meg tud puhulni.

Szórjuk bele közben a csipetkét is, és főzzük készre semmi perc alatt a levest.

Neked ajánljuk