Gulyásleves

Gulyásleves
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db nagyobb burgonya
  • 400 g marhahús
  • 200 ml vörösbor
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 db zeller szár
  • 3 db babérlevél
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 db nagyobb burgonya
  • 400 g marhahús
  • 200 ml vörösbor
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 db zeller szár
  • 3 db babérlevél
  • 1 teáskanál kömény
  • bors
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk és felvágjuk. A marhahúst megmossuk, szárazra töröljük, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk és egy evőkanál zsíron üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen.

A marhahúst a hagymához adjuk és fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a vörösbort, beletesszük a nagy paradicsomot, a paprikát is annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Közepes hőfokon addig főzzük a húst, amíg közepesen puha nem lesz. Ha a hús kellően megpuhult, akkor jöhetnek a fűszerek és a zöldségek is, a zeller szár, a koktélparadicsom, a babérlevél, a kömény, a sárga és fehérrépa, a só és a bors. Ha szeretnénk kicsit csípősen, akkor egy kevés chilivel megbolondíthatjuk.

Ezután ismét öntünk hozzá vizet. Amikor már a zöldségek is majdnem puhára főttek, beletesszük a felvágott burgonyát, és készre főzzük vele. Tálalás előtt öt-tíz perccel beleszórjuk a csipetkét is. Frissen, még melegében tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti