Gulyásleves

Gulyásleves
Elkészítési idő
5,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 db répa
  • 1 db zöldség
  • 1 db vöröshagyma (kisebb)
  • kb. 20-30 dkg krumpli
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1 púpos teáskanál Maggi ételízesítő (vagy amilyet szeretünk)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 db répa
  • 1 db zöldség
  • 1 db vöröshagyma
  • 20-30 dkb krumpli
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1 púpos teáskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, beleszórjuk a fazékba, amibe előzőleg beleöntöttük az étolajat. Megpirítjuk kicsi sóval (mert így nem ég oda a vöröshagyma), majd félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd hozzáadjuk a sertéshús kockákat, újra összekeverjük, és ráöntünk kb. 1 liter vizet. Befűszerezzük, majd ha elkezd forrni a levesünk, akkor kis lángra rakjuk, és fedő alatt kb. 40 percig főzzük. Közben azért néha megkevergetjük.

A répát, a zöldséget és a krumplit megpucoljuk. A répát és a zöldséget felkarikázzuk, a krumplit felkockázzuk. Ha letelt a 40 perc, hozzákeverjük a felkarikázott zöldséget és répát, meg a krumplikockákat is, valamint hozzáöntünk még kb. 5 dl vizet, és tovább főzzük kb. fél órát.

Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e minden, ha szükséges, utána fűszerezzük. Még tíz percig főzzük, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!