Grízsmarni

Grízsmarni

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

2 nagy tányérnyi adaghoz:

  • 200 g búzadara
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

a sütéshez:

  • olvasztott vaj
  • 2-3 evőkanál cukor

a tálaláshoz:

  • lekvár, porcukor

Elkészítés:

A búzadarát tálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a langyos tejet, majd elkeverjük és fél órát pihenni hagyjuk. Ezt követően beletesszük a cukrot, a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját és a mazsolát, majd alaposan elkeverjük.

Keményre verjük a tojások fehérjét, és óvatosan a búzadarás masszához forgatjuk. Egy kb. 20x30 méretű tepsit olvasztott vajjal kikenünk és beleöntjük a tésztamasszát. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, majd ha az alja kellőképpen pirosra sült, villával/fémlapáttal összevagdaljuk-daraboljuk a tésztát, átforgatjuk, 2-3 evőkanál cukorral meghintjük, és újabb 12-15 percig sütjük, amíg szép színt kap.

Porcukorral meghintve és ízlés szerinti lekvárral körítve még melegen tálaljuk. Így a legfinomabb.

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk