Grízpuding barackraguval

Grízpuding barackraguval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 6 adaghoz: 
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 rúd vanília
  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 6 dkg gríz
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 4 lap zselatin
  • 1 narancs leve
  • 3 dl tejszín
  • *
  • a barackraguhoz:
  • 6 fél őszibarackbefőtt
  • fél csokor menta
  • 1 darabka friss gyömbér
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

A csokoládét összetördeljük. A vaníliarudat kettéhasítjuk, a pépjét kikaparjuk. A tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliarúddal és -péppel. Beleszórjuk a grízt, folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a kakaóport, a csokoládét, és még 8 percig óvatosan, kevergetve főzzük. Fóliával kibélelt tepsire terítjük, és hagyjuk kihűlni.

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kis lábasban a narancs levével felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Keverőtálba tesszük a kihűlt csokis grízt, hozzáadjuk a zselatint. Összekeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A masszát fóliával kibélelt, nagyobb pudingos formákba vagy tálkákba töltjük, és legalább 6 órát dermesztjük a hűtőben.

A raguhoz a barackot lecsepegtetjük, kis kockákra vágjuk. A mentát leöblítjük, felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A mézet felforrósítjuk, belekeverjük a barackot, a mentát, a gyömbért, egyet forralunk rajta. A pudinghoz kínáljuk.

Fotó: Ringier/Recepttár

Neked ajánljuk