Grízes szelet őszibarack-körte kompóttal

Grízes szelet őszibarack-körte kompóttal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 375 ml tej (3,5%-os)
  • 100 g tejszín
  • 150 g cukor
  • 35 g mák
  • 100 g búzadara
  • 20 g vaj

A kompóthoz:

  • 300 g őszibarack
  • 200 g körte
  • ¼ vanília rúd
  • 1 dl víz
  • csipetnyi só

A hintéshez:

  • porcukor

Elkészítés:

A tejet, a tejszínt, 50 g cukrot, csipetnyi sót és a mákot összekeverjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a grízt, és folyamatos kevergetés közben alacsony lángra véve megvárjuk, amíg kicsit besűrűsödik. A tűzről lehúzzuk és a vajat hozzákeverjük.

Egy 20 x 30 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, a masszát kb. egy cm vastagon beleöntjük a formába, és hűtőszekrényben egy óra alatt kihűtjük.

A kompóthoz a körtét és a barackot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, tepsibe tesszük. A vaníliát félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk. A vizet 100 g cukorral és a vaníliával együtt felforraljuk, majd a gyümölcsökre öntjük, és 20-25 perc alatt 140 fokos sütőben megsütjük.

A grízes masszát kiemeljük a formából, felvágjuk, vagy formával kiszúrjuk, és a kompóttal együtt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Neked ajánljuk