Grízes puffancs

Grízes puffancs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 ml tej
  • 100 ml víz
  • csipet só
  • 60 g gríz
  • 1 tojás zsemlemorzsa
  • olaj
  • 100 ml tej
  • 100 ml víz
  • csipet
  • 60 g gríz
  • 1 tojás zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A vizet és a tejet egy edénybe öntjük. Lassú tűzön felmelegítjük és hozzáadjuk a sót. Amikor a tejes keverék elkezd főni, lassan hozzáadjuk a grízt. Folyamatosan kavargatva, lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

Amikor elkészült, félretesszük és hagyjuk kihűlni. A tojást felverjük és a hideg grízhez keverjük. Alaposan összekeverjük, majd a masszából formáljunk kis fasírtokat és forgassuk bele zsemlemorzsába.

Forró olajban mind a két oldalát megsütjük. Nagyjából 3 perc alatt megsül. (Ne süssük túlságosan sokáig, mert a gríz már készen van, csak egy kicsit meg kell pirulnia, hogy finom legyen.)

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti