Grízes pite barackkal

Grízes pite barackkal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 25 szelethez:
  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2,5 dl tejföl
  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg gríz
  • 6 szem sárgabarack (konzervből is készülhet)
  • 2 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2,5 dl tejföl
  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg gríz
  • 6 szem sárgabarack (konzervből is készülhet)

Elkészítés:

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral és a vaníliával habosra verjük, majd beledolgozzuk a tejfölt és az olvasztott vajat is.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásokhoz adjuk a grízzel együtt. Sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük.

A barackokat megmossuk, ketté- vagy négybe vágjuk, kimagozzuk, a tésztára rakjuk. A sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Lehűlés után szeleteljük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti