Grízes-mézes

Grízes-mézes

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 4 ek. tejföl
  • 6 dkg vaj
  • 2 ek. méz
  • 1 kk. szódabikarbóna

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 5 ek. búzadara
  • tortabevonó
  • lekvár
  • olaj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrom és 4 részre vágom, majd lisztezett felületen kinyújtom őket és picit megszurkálom a lapokat villával. Tepsi hátán sütöm pár percig, 180 fokon, hogy még ne legyen barna.

A krémhez tejet és búzadarát főzök sűrűre, a vajat, pedig porcukorral keverem ki simára és a kettőt egybe vegyítem. Megfelezem és egyik felét az első lapra kenem, rárakom a következő lapot, amit lekvárral kenek és befedem még egy lappal, amit a többi krémmel kenek le és a negyedik lappal borítom le.

Gőz felett tortabevonót olvasztok, fél deci olajat belekeverek, majd bevonom a sütemény tetejét és hagyom dermedni.

Neked ajánljuk