Grízes-mézes zserbó

Grízes-mézes zserbó

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 6 dkg vaj
  • 1 kk. szódabikarbona
  • 4 ek. tejföl
  • 2 ek. méz

A töltelékhez:

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 6 dl tej
  • 5 csapott ek. búzadara
  • baracklekvár
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítés:

Gyúrd össze a tésztához az összetevőket, pihentesd fél órát, majd oszd 4 részre, és nyújtsd ki mind a négyet. Süsd ki őket a tepsi hátán 165 fokon negyed órát.

A töltelékhez főzd meg a tejet a darával, közben keverd el a margarint a porcukorral és öntsd bele a MÁR kihűlt darához.

Az első lapot rakd be egy magas falú tepsibe, öntsd rá a krém felét, rakd rá a következő lapot, kend meg lekvárral, majdmég egy lap, még egy réteg a maradék krémből, és végül az utolsó lap. Vond be a teteját olvasztott tortabevonóval, hagyd pihenni egy napig a hűtőben, és voliá!

Neked ajánljuk