Grízes krémes (glutén- és tejmentes)

Grízes krémes (glutén- és tejmentes)

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tészta:

  • 8 evőkanál rizsliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 db közepes tojás
  • 1 evőkanál Szerencsi cicás kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 50 ml olaj

a krém:

  • 400 ml mandulás növényi tej
  • 6 evőkanál rizsdara
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100 g Liga
  • ízlés szerint cukor
  • rum aroma

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, kakaóport, olajat és kézi mixerrel ezt jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és végül óvatosan fakanállal hozzákeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a rizsdarát megfőzzük a vaníliacukros mandulás tejben, ha kihűlt hozzá keverjük a cukorral kikevert margarint és rumaromával ízesítjük.

Végül a kisült tésztát kettévágtuk, betöltöttük a krémmel, utána a tetejét is lekentük a krémmel, kakaóporral leszórjuk, és szívecskével díszítjük.

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk