Grízes krémes

Grízes krémes
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db tojás
  • 8 csapott evőkanál finomliszt
  • 8 csapott evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • *
  • a krémhez:
  • 1 l tej
  • 140 g búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • *
  • a tetejét megszórni:
  • egy kicsi kakaópor
  • 8 db tojás
  • 8 csapott evőkanál finomliszt
  • 8 csapott evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 l tej
  • 140 g búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy kicsi kakaópor

Elkészítés:

A 8 tojássárgáját kikeverjük a 8 kanál porcukorral. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaót. A tojásfehérjét kemény habbáverjük.

A kikevert tojássárgához adjuk sütőporos-kakaós lisztet, és óvatosan belekeverjük (hogy ne törjön össze) a fehérje habot. A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba!)

Ha kihűlt, kettévágjuk.

A krémhez a tejből, darából, cukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk, majd kihűlni hagyjuk. Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint.

Az alsó piskótára kenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet rákenjük. Végül a tetejét megszórjuk kakaóval.

Egyszerű és finom.

Megjegyzés:

A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti