Grízes bögrés almás

Grízes bögrés almás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 bögre kefír
  • 1 bögre gríz
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 nagyobb méretű alma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5-6 evőkanál cukor (tetszés szerint)
  • (a bögre 2,5 dl-es)
  • 1 bögre kefír
  • 1 bögre gríz
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 nagyobb méretű alma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5-6 evőkanál cukor

Elkészítés:

A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágjuk és enyhén kinyomkodjuk a levét, ráöntjük a citromlét, tetszés szerint fahéjjal is ízesíthetjük.

A tésztát a hűtőből kivesszük és hozzákeverjük a reszelt almát. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

Amikor a tészta langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral.

Tipp: a tésztába tetszés szerint tehetünk mazsolát, csokoládédarabokat is ízlés szerint.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti