Grízes-almás szelet

Grízes-almás szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

20 szelethez:

  • 20 dkg gríz
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg kefir
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál
  • barna cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 alma
  • 1 teáskanál
  • fahéj

Elkészítés:

A tésztához egy tálban összekeverjük a grízt, a cukrot, a tojást, a kefirt, a kakaót (esetleg 1-2 kanál barna cukrot) és a szódabikarbónát, majd 20 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát szeletekre vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, és kicsit állni hagyjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és eloszlatjuk rajta az almaszeleteket. Rásimítjuk a grízes masszát, és 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Neked ajánljuk