Grízes-almás szelet

Grízes-almás szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 szelethez:
  • 20 dkg gríz
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg kefir
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 20 dkg gríz
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 25 dkg kefir
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 db alma
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A tésztához egy tálban összekeverjük a grízt, a cukrot, a tojást, a kefirt, a kakaót (esetleg 1-2 kanál barna cukrot) és a szódabikarbónát, majd 20 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát szeletekre vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, és kicsit állni hagyjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és eloszlatjuk rajta az almaszeleteket. Rásimítjuk a grízes masszát, és 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti