Elkészítés:
A tésztához egy tálban összekeverjük a grízt, a cukrot, a tojást, a kefirt, a kakaót (esetleg 1-2 kanál barna cukrot) és a szódabikarbónát, majd 20 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát szeletekre vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, és kicsit állni hagyjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és eloszlatjuk rajta az almaszeleteket. Rásimítjuk a grízes masszát, és 20-25 percig sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Gyümölcsös ételek
,
Almás ételek
,
Sütemények