Grilltál tárkonyos balzsamecetes salátával

Grilltál tárkonyos balzsamecetes salátával
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db kicsontozott sertéstarja
  • 2 db filézett csirkecomb
  • kb. 4 db újburgonya
  • kb. 6 fej sampion gomba
  • a grillpáchoz:
  • 1 evőkanál mangalicazsír
  • jódozott só
  • bors
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál mustár
  • fűszerpaprika
  • a salátához:
  • 1 fej biosaláta
  • 1/2 dl tárkonyos fűszerolaj (tárkonylevél, olivaolaj, só üvegben érlelve)
  • balzsamecet
  • lapkasajt
  • 2 db kicsontozott sertéstarja
  • 2 db filézett csirkecomb
  • 4 db újburgonya
  • 6 fej sampion gomba
  • 1 evőkanál mangalicazsír
  • jódozott só
  • bors
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál mustár
  • fűszerpaprika
  • 1 fej biosaláta
  • 1/2 dl tárkonyos fűszerolaj (tárkonylevél, olivaolaj, só üvegben érlelve)
  • balzsamecet
  • lapkasajt

Elkészítés:

A tarját kissé kiklopfoljuk, ha túl vastag lenne. A grillpáchoz az olvasztott mangalicazsírban elkeverjük a jódozott sót, a borsot, a fűszerköményt, a mustárt, az őrölt paprikát. Alaposan kikeverjük, és beleforgatjuk a húsokat (tarjaszeleteket és csirkecombokat). Érdemes egy éjszakara hűtőbe tenni.

A felforrósított grilltárcsára sorban felrakjuk a bepácolt húsokat (a combokat a bőrükkel lefelé rakjuk először), és sütögetés közben folyamatosan forgatjuk. A tárcsa közepén képződött szaftba helyezzük a megtisztított gombafejeket, az apró kockákra vágott krumplit.

A salátafejet alaposan megmossuk, és konyhai ollóval felvagdaljuk (vagy csak tépkedjük), és lazán beleforgatjuk a tárkonyos fűszerolajba. Kevés balzsamecettel megspricceljük, a tetejére lapkasajtot tépkedünk.

Megjegyzés:

A receptet Nagy Józsefné küldte be. Köszönjük!