Elkészítés:
A tarját kissé kiklopfoljuk, ha túl vastag lenne. A grillpáchoz az olvasztott mangalicazsírban elkeverjük a jódozott sót, a borsot, a fűszerköményt, a mustárt, az őrölt paprikát. Alaposan kikeverjük, és beleforgatjuk a húsokat (tarjaszeleteket és csirkecombokat). Érdemes egy éjszakara hűtőbe tenni.
A felforrósított grilltárcsára sorban felrakjuk a bepácolt húsokat (a combokat a bőrükkel lefelé rakjuk először), és sütögetés közben folyamatosan forgatjuk. A tárcsa közepén képződött szaftba helyezzük a megtisztított gombafejeket, az apró kockákra vágott krumplit.
A salátafejet alaposan megmossuk, és konyhai ollóval felvagdaljuk (vagy csak tépkedjük), és lazán beleforgatjuk a tárkonyos fűszerolajba. Kevés balzsamecettel megspricceljük, a tetejére lapkasajtot tépkedünk.
Megjegyzés:
A receptet Nagy Józsefné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti