Grillezett zöldségtornyok mozzarellával

Grillezett zöldségtornyok mozzarellával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 3 kisebb padlizsán
  • 6 paradicsom
  • 1 nagy golyó mozarella
  • 2 evőkanál pesztó
  • 10-12 levél bazsalikom
  • tálaláshoz bagett
  • 3 kisebb padlizsán
  • 6 db paradicsom
  • 1 nagy golyó mozarella
  • 2 evőkanál pesztó
  • 10-12 levél bazsalikom
  • bagett

Elkészítés:

A padlizsánt, a paradicsomot megmossuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A mozarellát lecsepegtetjük, fél cm vékony karikákra vágjuk.

A zöldségkarikákat sózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés pesztóval, és a grillrácson vagy serpenyőben, mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük.

Összeállítjuk a tornyokat, alulra kerül a padlizsán, rá a paradicsom, erre sajt és bazsalikomlevél, majd ismét padlizsán. A rétegek közé kevés pesztót csepegtetünk. A kész tornyokat visszatesszük a grillre/serpenyőben még 2-3 percre, hogy a sajt olvadni kezdjen. Friss bagettal vagy sült húsok mellé tálaljuk.