Grillezett zöldségek és húsok fűszeres pácban

Grillezett zöldségek és húsok fűszeres pácban

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1-2 db cukkini
  • 1-2 db kisebb padlizsán
  • 1 db zsenge karalábé
  • 2 db csirkemell
  • 2 csík szűzérme
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 3-4 db fej gomba
  • 1-2 db TV paprika

A zöldségpácléhez:

  • kurkuma
  • durvára darált színes bors
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • citromfű
  • 1/2 citrom leve és héja

A csirkés pácléhez:

  • olívaolaj
  • 1 kiskanál indiai citromfű
  • 1 evőkanál zöld curry paszta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 kiskanál darált chili
  • kókusztej

A sertésszűzes pácléhez:

  • kakukkfű
  • szójaszósz
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ágacska rozmaring levele
  • durvára darált színes bors

Elkészítés:

Elkészítés:

A külöbnöző pácokhoz szükséges hozzávalókat külön tálakba tesszük. A fokhagymát lereszeljük, a leveleket pedig daraboljuk. A többi fűszert ízlés szerint adagoljuk, majd elkeverjük. Szeleteljük fel a húsokat és a zöldségeket egyforma, körülbelül 4 mm vastagságúra, majd és mindegyiket forgassuk bele a pácba! Fedjük le, majd tegyük be pár órára a hűtőbe!

Süssük meg grillsütőben!

Neked ajánljuk