Grillezett zöldségek és húsok fűszeres pácban

Grillezett zöldségek és húsok fűszeres pácban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1-2 db cukkini
  • 1-2 db kisebb padlizsán
  • 1 db zsenge karalábé
  • 2 db csirkemell
  • 2 csík szűzérme
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 3-4 db fej gomba
  • 1-2 db TV paprika
  • A zöldségpácléhez:
  • kurkuma
  • durvára darált színes bors
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • citromfű
  • 1/2 citrom leve és héja
  • A csirkés pácléhez:
  • olívaolaj
  • 1 kiskanál indiai citromfű
  • 1 evőkanál zöld curry paszta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 kiskanál darált chili
  • kókusztej
  • A sertésszűzes pácléhez:
  • kakukkfű
  • szójaszósz
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ágacska rozmaring levele
  • durvára darált színes bors
  • 2 db cukkini
  • 2 db padlizsán
  • 1 db karalábé
  • 2 db csirkemell
  • 2 csík szűzérme
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 4 db fej gomba
  • 2 db TV paprika
  • kurkuma
  • színes bors
  • olívaolaj
  • 9 gerezd fokhagyma
  • citromfű
  • 1/2 darab citrom
  • 1 kiskanál indiai citromfű
  • 1 evőkanál zöld curry paszta
  • 1 kiskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 kiskanál darált chili
  • kókusztej
  • kakukkfű
  • szójaszósz
  • 3 ágacska rozmaring levele

Elkészítés:


A külöbnöző pácokhoz szükséges hozzávalókat külön tálakba tesszük. A fokhagymát lereszeljük, a leveleket pedig daraboljuk. A többi fűszert ízlés szerint adagoljuk, majd elkeverjük.
Szeleteljük fel a húsokat és a zöldségeket egyforma, körülbelül 4 mm vastagságúra, majd és mindegyiket forgassuk bele a pácba! Fedjük le, majd tegyük be pár órára a hűtőbe!

Süssük meg grillsütőben!