Grillezett rozmaringos tarja

Grillezett rozmaringos tarja
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 főre:
  • 5 szelet csont nélküli tarja fél liter sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1-2 friss rozmaringág
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szelet csont nélküli tarja
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1-2 friss rozmaringág
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél liter sűrített paradicsom

Elkészítés:

A húst enyhén kiklopfoljuk (nem kell papírvékonynak lennie!).

Elkésztjük a pácot: a sűrített paradicsomot, a sót, az apróra vágott rozmaringot, a megtisztított zúzott fokhagymát, a cukrot egy tálban összekeverjük. Megmártjuk benne a hússzeleteket és áttesszük egy zárható edénybe. Ha maradt pác, a húsok tetejére öntjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap tepsibe rakosgatjuk a hússzeleteket és 180 fokra előmelegített sütőben fedő alatt 30 percig sütjük, majd a hőfokot 200-220 fokra állítjuk és grillező funkción rápirítunk kb. 10 perc alatt.

A jó idő beálltával a hússzeleteket kerti grillsütő rácson is süthetjük, ha van rá mód. Ekkor közepes hőfokot válasszunk.

Friss, vagy grillezett zöldségkörettel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!