Grillezett padlizsán olívaszósszal

Grillezett padlizsán olívaszósszal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db padlizsán

A páchoz:

  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 kk. őrölt rozmaring
  • 1 mk. morzsolt oregánó
  • 1 tk. tengeri só

Az olívaszószhoz:

  • 1 db cukkini
  • 2 szem paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. fekete olívakrém
  • 1 ek. vörösborecet
  • 1 tk. sűrített paradicsompüré
  • 1 tk. tahina
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az alapanyagokat.

A padlizsánt végeit levágjuk és csíkosan meghámozzuk.

Hosszában szeleteljük centi vastagon, majd bevonjuk őket a páccal és egymásra pakoljuk.

A szószhoz lereszeljük a cukkinit, a hagymát zöldjével felaprítjuk, a hámozott paradicsomot felkockázzuk.

A petrezselymet, paradicsompürét, paradicsomlevet, tahinát turmixolova pépesítjük.

5 percet pároljuk az aprított hagymát, áttört fokhagymát és a cukkinit.

Fűszerezzük és mehet bele a paradicsom, olívakrém, a krém és ecet.

Alaposan összekeverjük.

Forró grillen kisütjük a padlizsánokat 6-8 perc alatt és az olívaszósszal tálaljuk.

Neked ajánljuk