Grillezett marhahús parmezános sült paradicsommal

Grillezett marhahús parmezános sült paradicsommal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet szobahőmérsékletű, szép marha hús
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál fekete bors, durvára törve
  • 300 g brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/4 teáskanál piros chili paprika pehely
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva
  • 2 evőkanál szárított zsemlemorzsa
  • 1/4 csésze parmezán sajt, finomra reszelve
  • 2 nagy paradicsom

A tálaláshoz:

  • balzsamecet

Elkészítés:

A grillsütőt közepes hőmérsékleten előmelegítjük. A hússzeletek mindkét oldalát olívaolajjal (1 evőkanálnyival), sóval és őrölt borssal dörzsöljük be.

A brokkoli rózsákat egy keverő tálban tesszük a fokhagymával, chilivel, a reszelt citromhéjjal és 1 evőkanál olívaolajjal.

A steakeket a grillen médiumra sütjük (oldalanként kb. 3-4 perc), majd egy vágódeszkára kivesszük, és 3 percig pihentetjük.

A brokkolit a grillen 6-8 percig sütjük, vagy amíg meg nem puhul és kissé meg nem pirul.

Közben a bazsalikomot, a zsemlemorzsát és a parmezánt összekeverjük. A paradicsomokat félbevágjuk, a belsejüket kivájjuk, és egy kisebb tepsibe tesszük. Egyenlegesen elosztjuk bennük a parmezános keveréket és 4-5 percig grillezzük, vagy amíg a paradicsom kissé megpuhul, és a külseje megsül.

A brokkolit négy tányéron egyenletesen elosztjuk. Nagy, éles késsel minden steaket hat szeletre vágjuk, a brokkolira tesszük és egy-egy töltött paradicsommal tálaljuk. Kevés balzsamecettel meglocsolva kínáljuk.

Neked ajánljuk