Grillezett lazac zöldségtallérokkal és salátával

Grillezett lazac zöldségtallérokkal és salátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg lazacfilé
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 citrom reszelt héja és
  • leve
  • bors

A zöldségtallérokhoz:

  • 40 dkg zöldségmix
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • bors

A salátához:

  • 4 marék madársaláta
  • 5 dkg málna
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. málnaecet
  • 3 ek. rozé bor
  • 2 ek. cukor
  • bors

Elkészítés:

Kevés olajon a zöldségropogóshoz megfonnyasztom a zöldséget, majd hagyom hűlni és kinyomkodom a felesleges folyadékot. A reszelt parmezánt és a tojást hozzáadom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat rakunk és alaposan átsütjük 200 fokon, kb. 15 perc alatt.

Az öntethez bort, cukrot, málnaecetet forralok és hagyom hűlni, majd olajjal, málnával, sóval, borssal keverem botmixer segítségével.

Sózom, borsozom a lazacot, aztán serpenyőben kis olajon megsütöm a bőrös felét félig, aztán a másik felét is átsütöm. Közben vajat, citromlével, citromhéjjal keverek és ezt rakom rá a tűzről levett halra és fedve hagyom állni, majd tálalható.

Neked ajánljuk