Grillezett kukorica pikáns majonézes mártással

Grillezett kukorica pikáns majonézes mártással
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 cső főznivaló kukorica
  • 2 dl light Koch majonéz (tojás nélküli)
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet bors
  • 2 teáskanál olaj
  • 4 db hurkapálca
  • 4 cső főznivaló kukorica
  • 2 dl light Koch majonéz (tojás nélküli)
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet bors
  • 2 teáskanál olaj
  • 4 db hurkapálca

Elkészítés:

A kukoricákról leszedjük a héját. Veszünk egy lábast, a kukorica belső héjából rakunk a lábas aljára és belerakjuk a kukoricákat. 15 percig előfőzzük. Lecsepegtetjük, szárazra töröljük.

Veszünk egy grill serpenyőt vagy egy tapadásmenteset, megkenjük olajjal, majd felforrósítjuk a serpenyőt. A kukoricákat kettévágjuk vagy- törjük, belerakjuk a kukoricákat a forró serpenyőbe és meggrillezzük.

A majonézt kikeverjük a tejföllel, a mustárral, ízesítjük préselt fokhagymával és borssal. A meggrillezett kukoricák mindkét végébe fél hurka pálcikát szúrunk (így könnyebb fogyasztani), majd fűszeres majonézzel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!