Grillezett filézett csirkecomb barackmártással

Grillezett filézett csirkecomb barackmártással
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db csirkecombfilé
  • 2 evőkanál étolaj vagy kókuszzsír
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • 50 dkg sárgabarack
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 dl víz
  • 5 db csirkecombfilé
  • 2 evőkanál étolaj vagy kókuszzsír
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • 50 dkg sárgabarack
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A csirkecombfiléket ízlés szerint fűszerezzük (szerintem ehhez elég csak a só és bors), majd vékonyan zsírral kikent tepsibe rakjuk, kevés vizet, vagy alaplevet öntünk alá, és fedő (vagy alufólia) alatt kb. 1 órát sütjük kb. 170 fokos sütőben. Ezt követően a fedőt levéve grill funkción, 250 fokon kb. 10 perc alatt kissé megpirítjuk. (Készíthetjük kerti grillen is!)

A mártáshoz a barackot megmossuk, kimagozzuk. A mézet alacsony tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a borecetet, szójaszószt, egy csipet sót, hozzáadjuk a barackot is, pár percig forraljuk. Egy deci hideg vízben feloldjuk a keményítőt és besűrítjük vele a mártást.

Párolt rizst kínáljunk hozzá!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!