Grillezett édeskömény

Grillezett édeskömény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 3 édeskömény
  • 1 marék friss bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem vegyesen
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 citrom
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 3 db édeskömény
  • 1 marék friss bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem vegyesen
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db citrom
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

Az édeskömény zöldjét eltávolítjuk, a gumókat hosszában 1,5 centis lapokra vágjuk. A zöldfűszereket finomra aprítjuk, elkeverjük az olajjal.

Az édesköménydarabok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal. A citromokat megmossuk, félbevágjuk.

Az édesköményt a már nem túl forró grillrácson oldalanként 6-8 percig sütjük. Mellé tesszük vágott felükkel lefelé a fél citromokat is. Amikor a zöldség elkészült, meglocsoljuk a sült citrom levével. Meghintjük hajszálvékonyra vágott parmezánforgácsokkal, és azonnal tálaljuk.