Grillezett csirkemell zöldséges kuszkusszal

Grillezett csirkemell zöldséges kuszkusszal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • csirkemellfilé
  • 6 dl forró víz vagy zöldséglé
  • 3 dl kínai zöldségkeverék
  • 4,5 dl kuszkusz
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 dl zöldborsó
  • darált chili
  • durvára darált színes bors
  • kevés olaj
  • garam masala
  • szójaszósz
  • olívaolaj
  • kókusztej
  • gyömbérpor
  • kurkuma

Elkészítés:

Keverjük össze a pác hozzávalóit (darált chili, durvára darált színes bors, szójaszósz, gerezd reszelt fokhagyma, gyömbér por, garam masala, olívaolaj, kókusztej), ízlés szerint fűszerezzük, de csak mértékkel. A húsokat megfelezzük, majd széltében is kettévágjuk hogy kellően vékonyak legyenek. Ezeket megmerítjük a pácban, lefedjük és eltesszük hűteni nagyjából négy óráig.

Egy magasabb falú edénybe helyezzük a kuszkuszt. Egy másik edényben pároljuk meg a zöldségeket kevés olajjal, majd ha kész, keverjük össze a kuszkusszal, fűszerezzük meg gyömbérrel és kurkumával. Forraljunk fel hat deci vizet vagy zöldséglevet, majd öntsük a kuszkuszra. Kavarjuk meg picit, hagyjuk lefedve állni kb. negyedóráig, hogy a szemek megszívhassák magukat.

A bepácolt húst pár percig süssük grillen. A kuszkuszt kanalazzuk át formagyűrűbe, és tálaljuk paradicsomszeletekkel.

Neked ajánljuk