Grillezett csirkemell zöldbörsós bulgurral

Grillezett csirkemell zöldbörsós bulgurral

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemell
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg bulgur
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 db lilahagyma
  • 1 evőkanál koriander
  • 6 dl víz
  • 2 db leveskocka
  • kakukkfű
  • őrölt fehérbors
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A balzsamecetbe bele teszem az áttört fokhagymát. A vékonyra szeletelt húst megsózom, megszórom őrölt borssal, majd átforgatom a balzsamecetes-fokhagymás keverékben. 15-20 percig állni hagyom.

Forró olajba teszem a bepácolt hússzeleteket, ráöntöm a páclevet. Fedővel letakarom és alacsony lángon addig párolom, amíg teljesen szaftjára sül. Ekkor leveszem a fedőt, majd pár perc alatt mindkét oldalát megsütöm.

A felaprított lilahagymát olívaolajon, a korianderrel együtt párolni kezdem. Hozzáadom a bulgurt, majd alaposan elkeverem. Felöntöm vízzel és a zöldborsót is beleteszem. Megsózom, megborsozom, kakukkfűvel megszórom, majd a citrom levét belelocsolom. Felforralom, majd alacsony hőfokon, lefedve addig párolom, míg teljesen magába szívja a folyadékot és megpuhul.

A puhára főtt zöldborsós bulgurt a grillezett hússzeletekkel tálalom.

Neked ajánljuk