Grillezett csirkemell svédgomba salátával, spárgával

Grillezett csirkemell svédgomba salátával, spárgával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • bors
  • kakukkfű
  • 1 citrom leve
  • 50 dkg gomba (csiperke)
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsompüré
  • oregano
  • majoranna
  • petrezselyem
  • 1 kávéskanál cukor
  • spárga
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemellet megmosom, felszeletelem, kicsit megklopfolom, de ne legyen túl vékony. Sózom, borsozom, megcsepegtetem egy kis citromlével, és fűszerezem még kakukkfűvel (ízlés szerint lehet mással is). Grill serpenyőn szép pirosra sütöm.

A hagymát, gombát megpucolom, feldarabolom. Kevés olajon a hagymát üvegesre pirítom, ráteszem a gombát, fokhagymát. Sózom, borsozom, beleteszek kevés majorannát, oregánot, petrezselymet, és a gombát megpárolom. Félkész állapotában hozzáadom a paradicsompürét és a kiskanál cukrot, majd készre főzöm.

A spárgát megmosom és egy kis sós vízben megpárolom. (A spárgát mindenképpen állítva kell főzni, mert fektetve a teteje hamarabb megpuhul, míg az alja kemény marad. Állítva az alja hamarabb elkezd puhulni, és szépen egyforma puhaságura fő meg.)

Neked ajánljuk