Grillezett csirkemell cukkinivel

Grillezett csirkemell cukkinivel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 fél citrom, frissen facsart leve
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 csomag feta
  • 2 evőkanál kukoricaolaj
  • 1 cukkini
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarka bors

a sütéshez:

  • magyaros kukoricaolaj

Elkészítés:

A fetát villával összetörjük, majd elkeverjük a citromlével, az aprított kaporral, ízlés szerint sóval, borssal és tálalásig hűtőbe tesszük. A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd felszeleteljük, picit megklopfoljuk, és előmelegített kukoricaolajon aranybarnára sütjük. Sózni, borsozni akkor kell, amikor már majdnem kész, így sokkal puhább a csirkemell, de nem lesz ízetlen, mert a kukoricaolaj nagyon finom ízt ad neki.

Ha a csirkemell kész, kihúzzuk a sütőlap szélére, hogy ne hűljön ki, majd jöhetnek a cukkini szeletek, velük is úgy járunk el, mint a csirkemellel, pici magyaros olajon, sóval, borssal roppanósra pirítjuk. A csirkemellet a cukkinivel és a kapros fetával tálaljuk.

A receptet GastroHobbi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk