Grillázsos pálinkatorta

Grillázsos pálinkatorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 evőkanál mézes ágyas barackpálinka
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 dl liszt
  • 1 dl darált dió
  • 6 tojás
  • 3 dl cukor
  • 7 evőkanál olaj
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg darált házi grillázs
  • 4-5 evőkanál mézes ágyas barackpálinka
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag habfixáló

A házi grillázshoz:

  • 15 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • olaj

A díszítőmasszához:

  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés:

Elkészítés:

Grillázs:

Tegyük bele egy lábasba a cukrot és a diót! Kezdjük el melegíteni! Mikor a cukor olvadni kezd, vegyük takarékra a lángot, majd kezdjük el karamellizálni! Vegyük le a tűzről, majd borítsunk rá egy vajjal lekent fémtálat! Tördeljük kis darabokra a karamellt!

Béleljünk ki egy mélyebb tepsit sütőpapírral! Vizezzük meg a tepsit a papír alatt pár helyen! Hagyjuk állni 10 percet!

Díszítőmassza:

Keverjük el robotgéppel a hozzávalókat! Húzzunk egymásba két nylonzacskót, kanalazzuk bele a kakaós masszát, majd légtelenítsük! Vágjunk apró lyukat a zacskók sarkán! Rajzoljunk mintákat a sütőpapírra! Tegyük 20 percre fagyasztóba!

Piskóta:

A tojásfehérjéket a cukorral és a sóval kemény habbá verjük. Tegyük bele a tojássárgákat, az olajat, a mézes ágyas barackpálinkát, majd a lisztben elkevert diós, szódabikarbónás keveréket is!

A tepsit kivesszük a fagyasztóból, és a díszítésre ráöntjük a piskótamasszát.

Süssük 20 percet 180 fokra előmelegített sütőben! Borítsuk egy tálra a díszítéssel felfelé! Húzzuk le róla! Vágjuk ketté keresztben a piskótát!

Közben a krémhez a tejet a cukorral felolvasztjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a darált házi grillázst és kihűtjük. Keverjük habosra a vajjal, csorgassuk bele a tejszínbe a pálinkát, majd verjük kemény habbá! Adjuk a vajas-grillázsos krémhez!

Kenjük meg a tortánkat a krémmel! Pihentessük 1 éjszakát a hűtőben!

Neked ajánljuk