Grapefruit torta

Grapefruit torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
  • fél csomag sütőpor

a krémhez:

  • 2 dl facsart grapefruitlé
  • ½ dl facsart narancs vagy mandarinlé
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag vanília puding
  • 5 dkg Rama

a tetejére:

  • néhány narancs és grapefruit karika
  • 2 zacskó (10 dkg) Váncza torta zselé

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat is, végül a sütőporral elkevert liszttel is alaposan elkeverjük.

A tésztát vajjal kikent, kilisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 30 perc alatt közepes lángon (180 fok) készre sütjük.

A krémhez a grapefruit- és a narancslét, valamint a vizet a pudingporral simára keverjük, majd lassú tűzön addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a margarint, és kicsit kevergetjük, hogy elolvadjon a margarin. Miután kihűlt, gépel kicsit fellazítjuk.

Összeállítjuk a tortát. A krémet ráöntjük a tésztára, majd hagyjuk, hogy díszítés előtt kicsit megdermedjen rajta.

A tetejére a csomagon leírtak szerint elkészített tortazselét öntünk, és hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen rajta.

A receptet Pócza Tamás küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk