Gránátalmás sajttorta

Gránátalmás sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 35 dkg darált keksz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg margarin
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 0, 5 dl Meggle cukrászhab
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 csomag zselatin fix
  • a tetejére:
  • 1 dl Meggle cukrászhab
  • 2 evőkanál zselatin fix
  • 2 db gránátalma
  • 35 dkg darált keksz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg mascarpone
  • 0,5 dl Meggle cukrászhab
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 csomag zselatin fix
  • 1 dl Meggle cukrászhab
  • 2 evőkanál zselatin fix
  • 2 db gránátalma

Elkészítés:

A gránátalmákat megmossuk, félbevágjuk. A belső fehér hártyát leszedjük, majd a szemeket szűrőben átmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve megszárítjuk.

A darált kekszet elkeverjük a porcukorral, kakaóporral és a puha margarinnal, majd egy kapcsos tortaforma aljába egyengetjük.

A cukrászhabot habverővel keményre verjük, majd lassú fokozaton hozzáadagoljuk a mascarponét, a vanília aromát, vaníliáscukrot, végül pedig a zselatin fixet. Csomómentesre keverjük és a tésztára kanalazzuk, tetejét lesimítjuk. A gránátalma magvait egyenletesen elterítjük rajta, a szélein egy kis helyet hagyva a dekorációnak. Fél órára hűtőbe tesszük.

A cukrászhabot keményre verjük, hozzáadjuk a zselatin fixet, majd habzsákba töltjük. A tortát kivesszük a hűtőből, a forma szélét levesszük és kis csavart halmokkal körbe díszítjük a torta szélét. További 30 percen át hűtjük, hidegen fogyasszuk.

Megjegyzés:

A receptet Picipiros küldte be. Köszönjük!