Gránátalmás pohárkrém habcsókkal

Gránátalmás pohárkrém habcsókkal

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 adaghoz:
  • a habcsókhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 teáskanál keményítő
  • 1 kávéskanál alma ecet
  • *
  • a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dkg kókusz reszelék
  • 5 dl hideg cukrásztejszín
  • 2 db lapzselatin
  • *
  • a díszítéshez:
  • 1 db gránátalma
  • dekor cukor

Elkészítés:

A habcsókhoz a tojások fehérjét elektromos habverővel (kézi mixerrel) elkezdjük felverni. Amikor már habos, de még nem kemény, evőkanalanként elkezdjük hozzáadni a cukrot, közben fél-fél percig verjük a habot, majd beforgatjuk az almaecetet és a keményítőt. Végül fényes, szinte vágható masszát kapunk. Félre tesszük.

A habot sima csövű habzsákba szedjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe apró pöttyöket nyomunk. 100 fokra előmelegített sütőbe toljuk 60 percre – inkább szárítjuk, mint sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a krémet: a 2 dl tejet a cukorral felforraljuk, majd a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral és a vaníliás cukorral besűrítjük. Kihűtjük.

A kihűlt krémhez hozzákeverjük a felvert tejszínt, a kókuszreszeléket, simára keverjük, végül az 1 dl vízben beáztatott, majd mikróban forróra melegített zselatin és belekeverjük.

Veszünk 6 db üveg poharat, megtöltjük félig a tejszínes kókuszkrémmel, megszórjuk gránátalmával, majd ismét krém jön, a tetejére gránátalma, dekor cukor és végezetül mini habcsókok.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk