Gránátalmás mini Pavlova torta

Gránátalmás mini Pavlova torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 5 tojásfehérje
  • 12 kanál kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 púpos teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál almaecet
  • 2 db gránátalma kiszedett magja
  • *
  • a tetejére:
  • 4 dl cukrász tejszín

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy nagy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor nő a térfogata és felhabosodik, akkor apránként hozzáadagoljuk a cukrot és kemény fényes habbá verjük. A végén belekeverjük a keményítőt és az almaecetet.

Veszünk a csillagcsöves habzsákot és kis halmokat nyomunk a sütőpapírra.

A sütőt 130 fokra előmelegítjük. A habcsókos tepsit betoljuk az előmelegített sütőbe és kb. 10 percig így sütjük, majd visszavesszük a hőt 100 fogra, és további 50 percig sütjük, vagy inkább szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük, csillagcsöves habzsákba szedjük, majd kidíszítjük fele a mini Pavlovák tetejét. A tejszín tetejére gránátalma magokat szórunk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk