Gránátalmás-citromos blondie

Gránátalmás-citromos blondie

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • a tésztához
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg fehér csoki (Milka)
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • kisebb gránátalma
  • *
  • a citromos mascarpon krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 db tojás (nagy)
  • a tálaláshoz:
  • kevés gránátalmamag

Elkészítés:

A gránátalmát kimagozzuk úgy, hogy a fehér, hártyás rész ne maradjon a magokon. A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a citromlevet, az egész tojásokat, majd simára keverjük.

A vajhoz adjuk a darabokra tördelt fehér csokoládét, majd gőzfürdő fölött, felolvasztjuk és langyosra hűtjük. Ezután hozzáadjuk a cukros keverékhez, és szintén összekeverjük.

A tésztához a lisztet összekeverjük egy csipetnyi sóval és a sütőporral, majd a keverékhez szitáljuk, hozzáadjuk a gránátalma magot is, és szintén simára keverjük.

Egy kb. 18x27 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belekanalazzuk, és félretesszük.

A krémhez a mascarponéhoz keverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a citrom reszelt héját és levét, majd simára kavarjuk. Ezután egyenletesen a tepsiben lévő masszára kanalazzuk.

Előmelegített sütőbe tesszük, és a közepesnél kicsivel magasabb hőfokon 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni, majd a sütőpapírral együtt egy rácsra átemeljük, és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, gránátalmamaggal megszórjuk, úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk