Görögdinnyés bulgur

Görögdinnyés bulgur
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 bögre bulgur
  • 1 kisebb görögdinnye fele
  • 4 szál zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csokor menta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 citrom leve
  • 1 bögre bulgur
  • 1 kisebb görögdinnye fele
  • 4 szál zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél csokor menta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 citrom leve

Elkészítés:

Felforralunk 1,5 bögre sós vizet, beleszórjuk a bulgurt, és 15 percre letakarjuk. Ennyi idő alatt szépen megduzzad. Majd nagy tálba öntjük, hagyjuk hűlni.

A dinnyét meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A zöldfűszereket aprítógépben, vagy késsel felaprítjuk.

A bulgurt összekeverjük a dinnyekockákkal, a zöldfűszerekkel, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, ha kell, még sózzuk, borsozzuk. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt megszórhatjuk friss kecske vagy feta sajttal is.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti