Görög spenótos rétes

Görög spenótos rétes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 csomag réteslap
  • 50 dkg friss parajlevél
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 2 csomag réteslap
  • 50 dkg friss parajlevél
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg feta sajt
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A zöldjével együtt felkarikázott újhagymát kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított spenótot, sózzuk, borsozzuk és kis lángon megpároljuk.
Ha kihűlt, belekeverjük a tojást és a morzsolt feta sajtot. Reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

A réteslapokat hosszában négy csíkra vágjuk. Nedves konyharuhára terítjük. A csíkok aljára 1 evőkanálnyi tölteléket simítunk, majd a tésztát palacsintaszerűen feltekerjük.

Lapát segítségével áttesszük egy kiolajozott tepsibe. A tetejét is megkenjük olajjal, majd 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.