Hozzávalók:
  • 1,5 kg csirke
  • 75 dkg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • 2 hagyma
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • reszelt sajt
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1,5 kg csirke
  • 75 dkg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • 2 hagyma
  • 1 citrom
  • 10 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • sajt
  • oregánó
  • bazsalikom

Görög rizses-burgonyás csirke

Elkészítési idő
3,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A krumplit karikára vágjuk, a rizzsel és az apróra vágott vöröshagymával összekeverjük, megsózzuk.

Egy tűzálló tálat kibélelünk vékony füstölt szalonna csíkokkal, és beleöntjük a rizses krumplit. A csirkét feldaraboljuk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és a burgonyára rakjuk.

A citrom levét kifacsarjuk, a fokhagymát összetörjük, elkeverjük a 2 dl vízben, és a csirkére öntjük.

A tálat lefedjük, és puhára sütjük a csirkét, majd fedő nélkül egy kicsit még pirítjuk. A tetejére sajtot reszelünk, és hagyjuk, hogy rápiruljon. körülbelül 2 órát sütjük.