Görög pecsenye

Görög pecsenye
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 12 szelet füstölt szalonna
  • 6 szelet tarja
  • bors
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • paprika
  • paradicsom
  • 3 dl rizs
  • 2 dl tejföl
  • Piros arany
  • 6 szelet tarja
  • 3 dl rizs
  • 12 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szem burgonya
  • 2 szem paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • Piros Arany
  • bors

Elkészítés:

A tepsit kibéleljük füstölt szalonnával, ráhelyezzük a kivert tarjaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymával, vöröshagymával, ismét sóval és borssal.

Teszünk rá karikára vágott paprikát, paradicsomot, majd beterítjük a megmosott rizzsel, csöpögtetünk rá Piros aranyat. Meglocsoljuk 2 dl tejföllel, olajjal, és végül a karikára vágott krumplival lefedjük.
Betakarjuk fóliával és megsütjük.